Warszawa : Państwowe Wydawnictwa Szkolnictwa Zawodowego
Opis fizyczny:
267, [1] strona, [1] karta tablic złożonych : ilustracje ; 21 cm
Współtwórcy:
Państwowe Wydawnictwa Szkolnictwa Zawodowego. Wydawca
Tytuł pełny:
Towaroznawstwo : dla zasadniczych szkół handlowych : kl. I / Kazimierz Wiśniowski
Wydanie:
Wydanie VII
Uwagi:
Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Wychowania do użytku uczniów kl. I zasadniczych szkół handlowqych
Gatunek / Forma:
Książki Publikacje dydaktyczne Podręcznik
Grupa odbiorców:
Poziom nauczania Szkoły zawodowe Poziom nauczania Klasa 1
Typ zawartości:
tekst
Typ mediów:
bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
wolumin
Hasło główne:
Wiśniowski, Kazimierz
Książka
propozycja biblioteki
LDR
02531cam#a2200457#i#4500
001
0782801583410
003
WA 926
005
20230320124007.4
008
170522s1972####pl#||||g#||||||||#||pol#d
020
%q (Oprawa miękka)
040
%a WA 926 %c WA 926 %e PNN %d WA 926
046
%k 1965~ %2 edtf
100
1
%a Wiśniowski, Kazimierz. %e Autor
245
1
0
%a Towaroznawstwo : %b dla zasadniczych szkół handlowych : kl. I / %c Kazimierz Wiśniowski.
246
3
8
%i Tyt. grzbietowy: %a Towaroznawstwo dla zsh %b klasa I
250
%a Wydanie VII.
260
#
%a Warszawa : %b Państwowe Wydawnictwa Szkolnictwa Zawodowego, %c 1972.
300
%a 267, [1] strona, [1] karta tablic złożonych : %b ilustracje ; %c 21 cm.
336
%a tekst %b txt %2 rdacontent
337
%a bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338
%a wolumin %b nc %2 rdacarrier
380
%a Książki
380
%a Publikacje dydaktyczne
385
%m Poziom nauczania %a Szkoły zawodowe
385
%m Poziom nauczania %a Klasa 1.
388
#
%a 1901-2000
388
#
%a 1989-2000
520
8
%a W podręczniku omówiono podstawowe wiadomości niezbędne dla sprzedawcy, dotyczące właściwości artykułów spożywczych w ujęciu asortymentowym, zasady dokonywania ich oceny jakościowej w oparciu o obowiązujące normy i przepisy w celu nabycia umiejętności wykrywania wad i usterek w codziennej praktyce handlowej. Wiadomości dotyczące sposobu informacji klienta, stosowania opakowań, przyjmowania towaru oraz jego składowania, umożliwiają racjonalną obsługę klienta i właściwe gospodarowanie powierzonym mieniem społecznym.
521
8
%a Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Wychowania do użytku uczniów kl. I zasadniczych szkół handlowqych.
650
9
%a Chemia
650
9
%a Technologia żywności
650
9
%a Towaroznawstwo
650
9
%a Żywność
655
9
%a Podręcznik
658
%a Edukacja i pedagogika
658
%a Rolnictwo i leśnictwo
710
2
#
%a Państwowe Wydawnictwa Szkolnictwa Zawodowego. %e Wydawca
856
4
#
%u https://integro.pbw.waw.pl/integro/site/recorddetail/0782801583410 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
920
%q (Oprawa miękka)
990
%a Podręczniki, programy i materiały pomocnicze dla nauczycieli
W podręczniku omówiono podstawowe wiadomości niezbędne dla sprzedawcy, dotyczące właściwości artykułów spożywczych w ujęciu asortymentowym, zasady dokonywania ich oceny jakościowej w oparciu o obowiązujące normy i przepisy w celu nabycia umiejętności wykrywania wad i usterek w codziennej praktyce handlowej. Wiadomości dotyczące sposobu informacji klienta, stosowania opakowań, przyjmowania towaru oraz jego składowania, umożliwiają racjonalną obsługę klienta i właściwe gospodarowanie powierzonym mieniem społecznym.
Informacja
Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów!
wyszukiwanie rozszerzone - obejmuje warunek w różnych formach ze względu na inne końcówki fleksyjne (stemming), synonimy, brak znaków diakrytycznych itp.
wyszukiwanie precyzyjne - obejmuje warunek tylko w podanej formie. Nie uwzględnia się tutaj innych końcówek fleksyjnych, synonimów, braku znaków diakrytycznych itp.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
W celu przedłużenia terminu zwrotu książek Czytelnik może wykorzystać przysługujące 3 regulaminowe prolongaty. Prolongaty można dokonać przez katalog Integro lub telefonicznie. Książki można też zwrócić drogą pocztową lub kurierem.
Z poziomu katalogu INTEGRO za pomocą przelewów elektronicznych użytkownicy mogą samodzielnie regulować należności za zagubione i przetrzymane materiały biblioteczne. Płatności realizowane są za pośrednictwem serwisu PayU.
Nadal istnieje możliwość wnoszenia opłat w siedzibie Biblioteki gotówką lub przez elektroniczny system płatniczy BLIK.
W koszyku znajdują się zamówienia
W koszyku znajdują się zamówienia do wysłania. Czy chcesz wysłać je do realizacji?