LDR |
|
|
03142cam#a2200553#i#4500 |
001 |
|
|
0782701522694 |
003 |
|
|
WA 926 |
005 |
|
|
20170515112854.2 |
008 |
|
|
971010s1989####pl#a#########|000#0#pol## |
015 |
|
|
%a PB 1989/2428 |
020 |
|
|
%a 8302014591 |
035 |
|
|
%a (OCoLC)823681516 |
035 |
|
|
%a b10707724 |
040 |
|
|
%a WA N %c WA N %e PNN %d WA 926 %d WA 926 |
100 |
1 |
|
%a Ostrowski, Eustachiusz. %e Autor |
245 |
1 |
0 |
%a Organizacja produkcji gastronomicznej : %b podręcznik dla technikum / %c Eustachiusz Ostrowski, Barbara Snaglewska, Krystyna Tarnowska. |
250 |
|
|
%a Wyd. 2. |
260 |
# |
|
%a Warszawa : %b Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, %c 1989. |
300 |
|
|
%a 144 s., [1] k. tabl. złoż. luz. : %b fot., rys. ; %c 24 cm. |
336 |
|
|
%a tekst %b txt %2 rdacontent |
337 |
|
|
%a bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia |
338 |
|
|
%a wolumin %b nc %2 rdacarrier |
380 |
|
|
%a Książki |
380 |
|
|
%a Publikacje dydaktyczne |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Szkoły średnie |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Technikum |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Szkoły zawodowe |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Klasa 1. |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Klasa 2. |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Klasa 3. |
385 |
|
|
%m Poziom nauczania %a Klasa 4. |
388 |
1 |
|
%a 1901-2000 |
388 |
1 |
|
%a 1945-1989 |
504 |
|
|
%a Bibliogr. s. 141. |
505 |
0 |
# |
%a Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości z zakresu organizacji pracy, produkcji i procesów technologicznych w zakładach gastronomicznych. Podano w nim również zasady opracowania i odczytywania receptur, planowania produkcji oraz kontroli jakości i ekspedycji wyrobów w różnych rodzajach zakładów gastronomicznych. |
521 |
8 |
|
%a Książka zatwierdzona przez Centralny Związek Spożywców "Społem" jako podręcznik dla uczniów kl. IV technikum o szerokim profilu nauczania, zawód - technik technologii żywienia, specjalność - technologia i organizacja żywienia. Może być wykorzystana przez uczniów kl. IV technikum zawodowego, zawód - technik technologii żywienia, specjalność - żywienie zbiorowe oraz jako książka pomocnicza dla kl. II-IV do zajęć praktycznych w technikum, zawód - technik technologii żywienia i I-II zsz, zawód - kucharz. |
521 |
8 |
|
%a Książka opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 grudnia 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 z dn. 17 lipca 1986 r. |
650 |
|
9 |
%a Gastronomia |
650 |
|
9 |
%a Organizacja |
655 |
|
9 |
%a Podręcznik |
658 |
|
|
%a Edukacja i pedagogika |
658 |
|
|
%a Zarządzanie i marketing |
700 |
1 |
# |
%a Snaglewska, Barbara. %e Autor |
700 |
1 |
# |
%a Tarnowska, Krystyna. %e Autor |
710 |
2 |
# |
%a Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. %e Wydawca |
856 |
4 |
# |
%u https://integro.pbw.waw.pl/integro/site/recorddetail/0782701522694 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC |
920 |
|
|
%a ISBN 83-02-01459-1 |
990 |
|
|
%a Podręczniki, programy i materiały pomocnicze dla nauczycieli |
999 |
|
|
%b UF (28/12/2016) %c jb (12/05/2017) %c jb (12/05/2017 ; 000, 040, 100, 260, 300, 336+, 337+, 338+, 380+, 385+, 388+, 505+, 650, 650+, 655, 658+, 700, 710, 920, 990+) %d jb (12/05/2017) %c jb (15/05/2017 ; 040, 521+) %r 1989 |