Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Organizacja produkcji gastronomicznej : podręcznik dla technikum

Tytuł:
Organizacja produkcji gastronomicznej : podręcznik dla technikum
Autorzy:
Ostrowski, Eustachiusz
Snaglewska, Barbara
Tarnowska, Krystyna
Temat:
Gastronomia
Organizacja
Edukacja i pedagogika
Zarządzanie i marketing
Rok wydania:
1989
Wydawca:
Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN:
8302014591
Opis fizyczny:
144 s., [1] k. tabl. złoż. luz. : fot., rys. ; 24 cm
Współtwórcy:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. Wydawca
Tytuł pełny:
Organizacja produkcji gastronomicznej : podręcznik dla technikum / Eustachiusz Ostrowski, Barbara Snaglewska, Krystyna Tarnowska
Wydanie:
Wyd. 2
Uwagi:
Bibliogr. s. 141
Książka zatwierdzona przez Centralny Związek Spożywców "Społem" jako podręcznik dla uczniów kl. IV technikum o szerokim profilu nauczania, zawód - technik technologii żywienia, specjalność - technologia i organizacja żywienia. Może być wykorzystana przez uczniów kl. IV technikum zawodowego, zawód - technik technologii żywienia, specjalność - żywienie zbiorowe oraz jako książka pomocnicza dla kl. II-IV do zajęć praktycznych w technikum, zawód - technik technologii żywienia i I-II zsz, zawód - kucharz
Książka opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 grudnia 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 z dn. 17 lipca 1986 r
Zawartość:
Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości z zakresu organizacji pracy, produkcji i procesów technologicznych w zakładach gastronomicznych. Podano w nim również zasady opracowania i odczytywania receptur, planowania produkcji oraz kontroli jakości i ekspedycji wyrobów w różnych rodzajach zakładów gastronomicznych
Gatunek / Forma:
Książki
Publikacje dydaktyczne
Podręcznik
Grupa odbiorców:
Poziom nauczania Szkoły średnie
Poziom nauczania Technikum
Poziom nauczania Szkoły zawodowe
Poziom nauczania Klasa 1
Poziom nauczania Klasa 2
Poziom nauczania Klasa 3
Poziom nauczania Klasa 4
Typ zawartości:
tekst
Typ mediów:
bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
wolumin
Hasło główne:
Ostrowski, Eustachiusz
Książka
propozycja biblioteki
LDR 03142cam#a2200553#i#4500
001 0782701522694
003 WA 926
005 20170515112854.2
008 971010s1989####pl#a#########|000#0#pol##
015 %a PB 1989/2428
020 %a 8302014591
035 %a (OCoLC)823681516
035 %a b10707724
040 %a WA N %c WA N %e PNN %d WA 926 %d WA 926
100 1 %a Ostrowski, Eustachiusz. %e Autor
245 1 0 %a Organizacja produkcji gastronomicznej : %b podręcznik dla technikum / %c Eustachiusz Ostrowski, Barbara Snaglewska, Krystyna Tarnowska.
250 %a Wyd. 2.
260 # %a Warszawa : %b Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, %c 1989.
300 %a 144 s., [1] k. tabl. złoż. luz. : %b fot., rys. ; %c 24 cm.
336 %a tekst %b txt %2 rdacontent
337 %a bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a wolumin %b nc %2 rdacarrier
380 %a Książki
380 %a Publikacje dydaktyczne
385 %m Poziom nauczania %a Szkoły średnie
385 %m Poziom nauczania %a Technikum
385 %m Poziom nauczania %a Szkoły zawodowe
385 %m Poziom nauczania %a Klasa 1.
385 %m Poziom nauczania %a Klasa 2.
385 %m Poziom nauczania %a Klasa 3.
385 %m Poziom nauczania %a Klasa 4.
388 1 %a 1901-2000
388 1 %a 1945-1989
504 %a Bibliogr. s. 141.
505 0 # %a Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości z zakresu organizacji pracy, produkcji i procesów technologicznych w zakładach gastronomicznych. Podano w nim również zasady opracowania i odczytywania receptur, planowania produkcji oraz kontroli jakości i ekspedycji wyrobów w różnych rodzajach zakładów gastronomicznych.
521 8 %a Książka zatwierdzona przez Centralny Związek Spożywców "Społem" jako podręcznik dla uczniów kl. IV technikum o szerokim profilu nauczania, zawód - technik technologii żywienia, specjalność - technologia i organizacja żywienia. Może być wykorzystana przez uczniów kl. IV technikum zawodowego, zawód - technik technologii żywienia, specjalność - żywienie zbiorowe oraz jako książka pomocnicza dla kl. II-IV do zajęć praktycznych w technikum, zawód - technik technologii żywienia i I-II zsz, zawód - kucharz.
521 8 %a Książka opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 grudnia 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 z dn. 17 lipca 1986 r.
650 9 %a Gastronomia
650 9 %a Organizacja
655 9 %a Podręcznik
658 %a Edukacja i pedagogika
658 %a Zarządzanie i marketing
700 1 # %a Snaglewska, Barbara. %e Autor
700 1 # %a Tarnowska, Krystyna. %e Autor
710 2 # %a Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. %e Wydawca
856 4 # %u https://integro.pbw.waw.pl/integro/site/recorddetail/0782701522694 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 83-02-01459-1
990 %a Podręczniki, programy i materiały pomocnicze dla nauczycieli
999 %b UF (28/12/2016) %c jb (12/05/2017) %c jb (12/05/2017 ; 000, 040, 100, 260, 300, 336+, 337+, 338+, 380+, 385+, 388+, 505+, 650, 650+, 655, 658+, 700, 710, 920, 990+) %d jb (12/05/2017) %c jb (15/05/2017 ; 040, 521+) %r 1989

Lokalizacja:

Położenie:

Agenda:

Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Nr inwentarza:
WZGC 174429
Sygnatura:
GCWYP 174429
Położenie:
GCWYP
Stan fizyczny:
stan dobry
Lokalizacja:
Gocławska Wypożyczalnia
Dostępny

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies