Technologia gastronomiczna dla zsz. Cz. 1 / Antonina, Kopta, Barbara Łuszczki
Wydanie:
Wyd. 3 popr
Uwagi:
Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Wychowania jako podręcznik dla uczniów kl. I zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: kucharz, kucharz-garmażer, kucharz żywienia zbiorowego
Gatunek / Forma:
Książki Publikacje dydaktyczne Podręcznik Ćwiczenia i zadania
Grupa odbiorców:
Poziom nauczania Szkoły zawodowe Poziom nauczania Klasa 1
Typ zawartości:
tekst
Typ mediów:
bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
wolumin
Hasło główne:
Kopta, Antonina
Książka
propozycja biblioteki
LDR
02363cam#a2200457#i#4500
001
0782701491600
003
WA 926
005
20180822141043.0
008
040519s1976####pl#a#########|000#0#pol##
015
%a PB 1976/4375
035
%a (OCoLC)830609130
035
%a b16491063
040
%e PNN %d WA 926 %d WA 926
100
1
%a Kopta, Antonina. %e Autor
245
1
0
%a Technologia gastronomiczna dla zsz. %n Cz. 1 / %c Antonina, Kopta, Barbara Łuszczki.
246
3
3
%a Technologia gastronomiczna dla zasadniczych szkół zawodowych. %n Cz. 1
250
%a Wyd. 3 popr.
260
#
%a Warszawa : %b Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, %c 1976.
300
%a 357, [2] s. : %b il., tab. ; %c 21 cm.
336
%a tekst %b txt %2 rdacontent
337
%a bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338
%a wolumin %b nc %2 rdacarrier
380
%a Książki
380
%a Publikacje dydaktyczne
385
%m Poziom nauczania %a Szkoły zawodowe
385
%m Poziom nauczania %a Klasa 1.
388
#
%a 1901-2000
388
#
%a 1945-1989
520
8
%a Książka zawiera ogólne wiadomości dotyczące organizacji produkcji gastronomicznej, higieny miejsca pracy i organizacji pracy. Szczegółowo omówiono obróbkę wstępną i cieplną warzyw, owoców i grzybów, sposoby sporządzania potraw z kasz, mąki, jaj i mleka, a także sporządzania zup i sosów oraz różnych potraw mięsnych.
521
8
%a Książka zatwierdzona przez Ministerstwo Oświaty i Wychowania jako podręcznik dla uczniów kl. I zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: kucharz, kucharz-garmażer, kucharz żywienia zbiorowego.
650
9
%a Gastronomia
650
9
%a Kucharstwo
655
9
%a Podręcznik
655
9
%a Ćwiczenia i zadania
658
%a Edukacja i pedagogika
658
%a Rolnictwo i leśnictwo
700
1
#
%a Łuszczki, Barbara. %e Autor
710
2
#
%a Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. %e Wydawca
856
4
#
%u https://integro.pbw.waw.pl/integro/site/recorddetail/0782701491600 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
990
%a Podręczniki, programy i materiały pomocnicze dla nauczycieli
Książka zawiera ogólne wiadomości dotyczące organizacji produkcji gastronomicznej, higieny miejsca pracy i organizacji pracy. Szczegółowo omówiono obróbkę wstępną i cieplną warzyw, owoców i grzybów, sposoby sporządzania potraw z kasz, mąki, jaj i mleka, a także sporządzania zup i sosów oraz różnych potraw mięsnych.
Informacja
Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów!
wyszukiwanie rozszerzone - obejmuje warunek w różnych formach ze względu na inne końcówki fleksyjne (stemming), synonimy, brak znaków diakrytycznych itp.
wyszukiwanie precyzyjne - obejmuje warunek tylko w podanej formie. Nie uwzględnia się tutaj innych końcówek fleksyjnych, synonimów, braku znaków diakrytycznych itp.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
W celu przedłużenia terminu zwrotu książek Czytelnik może wykorzystać przysługujące 3 regulaminowe prolongaty. Prolongaty można dokonać przez katalog Integro lub telefonicznie. Książki można też zwrócić drogą pocztową lub kurierem.
Z poziomu katalogu INTEGRO za pomocą przelewów elektronicznych użytkownicy mogą samodzielnie regulować należności za zagubione i przetrzymane materiały biblioteczne. Płatności realizowane są za pośrednictwem serwisu PayU.
Nadal istnieje możliwość wnoszenia opłat w siedzibie Biblioteki gotówką lub przez elektroniczny system płatniczy BLIK.
W koszyku znajdują się zamówienia
W koszyku znajdują się zamówienia do wysłania. Czy chcesz wysłać je do realizacji?