Information

Dear user, the application need JavaScript support. Please enable JavaScript in your browser.

You are browsing as a GUEST
Title of the item:

Pamiętnik Literacki : czasopismo kwartalne poświęcone historyi i krytyce literatury polskiej, wydawane przez Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza



Title :
Pamiętnik Literacki : czasopismo kwartalne poświęcone historyi i krytyce literatury polskiej, wydawane przez Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza
Publication Year :
1902-
Publisher :
Lwów : Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza
ISSN :
0031-0514
Physical description :
23 cm
Co-authors :
Zakrzewski, Bogdan (1916-2011). Redakcja naczelna
Borkowska, Grażyna (1956- ). Redakcja naczelna
Bruchnalski, Wilhelm Adolf (1859-1938). Redakcja naczelna
Gubrynowicz, Bronisław (1871-1933). Redakcja naczelna
Porębowicz, Edward. Redakcja naczelna
Full title :
Pamiętnik Literacki : czasopismo kwartalne poświęcone historyi i krytyce literatury polskiej, wydawane przez Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza / red. nacz. Wilhelm Bruchnalski, Bronisław Gubrynowicz, Edward Porębowicz
Notes :
Pod red. Tadeusza Piniego
Pod red. Ludwika Bernackiego
Pod red. Wiktora Hahna
Pod red. Bronisława Gubrynowicza
Pod red. Ludwika Bernackiego [et al.]
Red. Kazimierz Kolbuszewski [et al.]
Red. Julian Krzyżanowski i Tadeusz Mikulski
Red. Bogdan Zakrzewski
Red. nacz. od [1999] Grażyna Borkowska
Zmiana wydawcy od [1923]: [Lwów : Zakład Narodowy im. Ossolińskich]
Zmiana wydawcy od [1946]: [Warszawa : Skład Główny w Księgarniach Arcta]
Zmiana wydawcy od [1995]: [Wrocław : Towarzystwo Przyjaciół Polonistyki Wrocławskiej, 1995]
Zmiana wydawcy od [2003]: [Wrocław ; Warszawa : Instytut Badań Literackich PAN : Fundacja Akademia Humanistyczna, 2003]
Genere / Form :
Czasopisma literackie polskie
Title of the supplement :
1995 ; Przegląd bibliograficzny
Periodicity and numbering :
Kwartalnik
R. 1, z. 1, (1902)-
02. Wydawnictwo ciągłe

LDR 02239nas|a2200433|i|4500
001 0781900316768
003 WA 926
005 20170104203126.6
008 080712c19029999|||qr|p|||||||0|||b0|||#|
022 %a 0031-0514
035 %a IDCzasopisma157
040 %a WA 926 %c WA 926 %e PNN
245 0 0 %a Pamiętnik Literacki : %b czasopismo kwartalne poświęcone historyi i krytyce literatury polskiej, wydawane przez Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza / %c red. nacz. Wilhelm Bruchnalski, Bronisław Gubrynowicz, Edward Porębowicz.
260 %a Lwów : %b Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza, %c 1902-.
300 %c 23 cm.
310 %a Kwartalnik
362 1 %a R. 1, z. 1, (1902)-
500 %a Pod red. Tadeusza Piniego.
500 %a Pod red. Ludwika Bernackiego.
500 %a Pod red. Wiktora Hahna.
500 %a Pod red. Bronisława Gubrynowicza.
500 %a Pod red. Ludwika Bernackiego [et al.].
500 %a Red. Kazimierz Kolbuszewski [et al.].
500 %a Red. Julian Krzyżanowski i Tadeusz Mikulski.
500 %a Red. Bogdan Zakrzewski.
500 %a Red. nacz. od [1999] Grażyna Borkowska.
500 %a Zmiana wydawcy od [1923]: [Lwów : Zakład Narodowy im. Ossolińskich].
500 %a Zmiana wydawcy od [1946]: [Warszawa : Skład Główny w Księgarniach Arcta].
500 %a Zmiana wydawcy od [1995]: [Wrocław : Towarzystwo Przyjaciół Polonistyki Wrocławskiej, 1995].
500 %a Zmiana wydawcy od [2003]: [Wrocław ; Warszawa : Instytut Badań Literackich PAN : Fundacja Akademia Humanistyczna, 2003].
655 9 %a Czasopisma literackie polskie
700 1 # %a Zakrzewski, Bogdan %d (1916-2011). %e Redakcja naczelna
700 1 # %a Borkowska, Grażyna %d (1956- ). %e Redakcja naczelna
700 1 # %a Bruchnalski, Wilhelm Adolf %d (1859-1938). %e Redakcja naczelna
700 1 # %a Gubrynowicz, Bronisław %d (1871-1933). %e Redakcja naczelna
700 1 # %a Porębowicz, Edward. %e Redakcja naczelna
770 0 # %g 1995 %t Przegląd bibliograficzny %w (WA 926)0781900316769
856 4 0 %u https://integro.pbw.waw.pl/integro/site/recorddetail/0781900316768 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
999 %b bdl (02/10/2006 16:31:32) %c bdl1 (25/01/2008 18:36:41) %d bdl1 (25/01/2008 18:36:27) %r 1902

We use cookies to help identify your computer so we can tailor your user experience, track shopping basket contents and remember where you are in the order process